… geliştirdiğimiz yenilikçi çözümlerimiz ile sizlere finansal entegrasyon hizmetlerimizi sunuyoruz.
Keyplus e-Dönüşüm entegratörlüğü ile GİB’in yayınladığı yeni tebliğ(VUK 509) ile belirlenen standartlara uygun olarak düzenlenen ve muhafaza edilen faturaların elektronik ortama taşınmasına, o ortamda oluşturulmasına, muhafaza edilmesine ve elektronik ortamda raporlanmasına olanak sağlar.
e-Dönüşüm Sistemlerimiz
- e-Fatura
- e-İrsaliye
- e-Arşiv
e-Dönüşüm Özellikleri
- Tahsilatlarınızı hızlandırın
- Kolay ve hızlı fatura oluşturun
- Fatura gönderiminde beklemeyin
- Kargo masraflarından kurtulun
- Ekstra arşiv tutmaktan kurtulun
- Doğayı koruyun
E-FATURA
Keyplus e-Fatura’ya şimdi geçin fatura masraflarınızı en aza indirin.
- e-Fatura, formatı ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen, Vergi Usul Kanunu (VUK) gereği bir faturada yer alması gereken tüm bilgileri içeren, satıcı ve alıcı arasındaki iletiminizi Keyplus e-Fatura’yla yapabilirsiniz.
E-İRSALİYE
Keyplus e-İrsaliye ile harcanan zaman ve maliyetinizi en aza indirin!
e-İrsaliye, GİB merkezli olan ve uygulamaya kayıtlı şirketler arasında düzenlenebilen e-Dönüşüm sistemlerinden birisidir.
- Keyplus e-İrsaliye uygulamasından yararlanan mükellefler, e-İrsaliye uygulamasına kayıtlı olmayanlara da sevk irsaliyesini, e-İrsaliye olarak düzenleyecek olup, alıcılarının talebine göre elektronik veya kağıt ortamda teslim edebileceklerdir.
- e- İrsaliyenin bir nüshası olan taşıma irsaliyeleri ise eskiden olduğu gibi matbu olarak araçlarda bulundurulmaya devam edecektir.
E-ARŞİV
Keyplus e-Arşiv ile kâğıt masrafından ve depo masrafından kurtulun!
e-Arşiv, kestiğiniz tüm faturaları e-Fatura mükellefi olmayan işletmelere ve son kullanıcılara, dijital ortamda kolay, hızlı, güvenilir ve kâğıt masrafı yapmadan gönderme sistemidir.
- Kestiğiniz faturaların elektronik ortamda depolanmasını, ibraz edilmesini ve raporlanmasını Keyplus e-Arşiv ile sağlayabilirsiniz.
RAPORLAMA SÜRECİ
1 Ocak 2019 tarihinden itibaren günlük olarak kesilen e-Arşiv faturaları en geç izleyen günün sonuna kadar Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’e raporlanmalıdır. Geçmiş tarihli fatura kesilmesi ya da Fatura İptal edilmesi durumunda ilgili faturalar faturanın kesildiği/sisteme gönderildiği güne ait iletilecek rapor içerisinde yer alacaktır.
Mevzuat gereğince ;
- 2017 yılı ve takip eden dönemlerde brüt olarak satış hasılatı 10 Milyon TL ve üzeri olan tüm kurum ve kuruluşlar 421 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu kapsamında e-Fatura mükellefidir.
- 19.10.2019 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ve Vergi Usul Kanunu VUK 509 Tebliğe göre 2017 yılı ve takip eden dönemlerde brüt olarak satış hasılatı 5 Milyon TL ve üzeri olan tüm kurum ve kuruluşlar e-Fatura mükellefidir.
- e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 25 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin, 1.7.2020 tarihi ile e-İrsaliye uygulamasına geçmek zorunludur.
- e-İrsaliye uygulaması ile kağıt sevk irsaliyeleri artık elektronik ortamda oluşturularak gönderilmektedir.