MES Üretim Yönetim Sistemi Maliyetleri Azaltmanıza Nasıl Yardımcı Olabilir?

MES Üretim Yönetim Sistemi Maliyetleri Azaltmanıza Nasıl Yardımcı Olabilir?

Üretim operasyon ve yönetim sistemleri (MES), üreticilerin veri toplayarak ve iş akışını kolaylaştırarak daha akıcı üretim süreçleri oluşturmalarını sağlar. Ayrıca, üreticilerin atıkları azaltarak, verimliliği artırarak ve üretim programlarını optimize ederek maliyetleri düşürmelerine yardımcı olurlar. MES dağıtımı çok fazla planlama ve sabır gerektirir. Süreç genellikle ilk başta yavaştır, ancak sonunda buna değer. Doğru uygulandığında, MES yatırım getirisini arttırır, daha kaliteli ürünler üretir ve maliyetleri düşürür. MES üretim yönetim sisteminin üretici olarak maliyetleri azaltmanıza nasıl yardımcı olabileceğini görelim:

MES Temel Bilgileri

Üretim yürütme sistemleri, üretim sürecini yöneten bilgisayar tabanlı sistemlerdir. Üretimi daha verimli hale getirmeye yardımcı olan yazılım, donanım ve sensörlerden oluşurlar. MES dağıtımı üç ana bileşenden oluşur:

Envanter Maliyetlerini Azaltın

Bir üretim operasyonunun icat maliyetleri, satılan malların maliyetleri (COGS) ile doğrudan ilgilidir. Bir MES, üretim çalışmaları hakkında veri toplayarak ve talebi karşılamak için ne kadar envantere ihtiyaç duyulduğunu hesaplayarak envanter maliyetlerini azaltmaya yardımcı olabilir. Bir MES ayrıca fazla envanteri sürdürme maliyetlerinden kaçınmanıza yardımcı olabilir. MES dağıtıldığında, satış tahminlerini ve üretim zamanlamalarını izlemek için kullanılabilir. Bir MES daha sonra programa bağlı olarak ihtiyaç duyulduğunda hammaddelerin otomatik olarak gönderilmesini talep edebilir. Bu,hammaddelerin ihtiyaç duyulduğunda kırmızı renkte yaşamasını sağlar ve fazla hammaddeye sahip olma riskini azaltır.

Otomatik Üretim Uygulamaları

Üretim yürütme sistemleri, üretim bölümü operasyonlarıyla tamamen entegre edilebilir ve barkod okuyucular ve bilgisayar kontrollü takım tezgahları gibi otomatik cihazları kullanmanıza olanak tanır. Otomatik üretim uygulamaları MES ile tamamen entegre olduğunda, üreticiler toplam sahip olma maliyetinde (TCO) ve genel üretim maliyetlerinde önemli düşüşler görürler. Dişliler ve zincir dişlileri, malzemeleri bir yerden diğerine taşımak için üretim yönteminde kullanılır. Üreticiler otomatik uygulamalar kullandığında, malzemeleri hareket ettirmek için dişliler ve zincir dişlileri kullanılır. Otomatik üretim uygulamaları, üretim sürecinde ihtiyaç duyulan insan müdahalesi ve gözetim miktarını azaltır . Otomatik üretim uygulamaları, maliyetleri düşürmek ve üretim verimliliğini artırmak için önemlidir.

Onarım ve Bakım Maliyetlerini İzleyin ve Yönetin

Bir MES çözümü bakım faaliyetlerini izleyebilir. Üretim sırasında parçaların ne zaman monte edildiği ve ne zaman yükseltme ve bakım için zamanlandıkları hakkında veri toplayabilir.

 

Bir MES çözümü, onarımların ne zaman ve nerede gerçekleştiği hakkında da veri toplayabilir. Bu bilgiler maliyetleri düşürmek için kullanılabilir. Örneğin, belirli bir parça of ekipmanı sık sık arızalanıyorsa ve onarım maliyetleri yüksekse, MES çözümü verileri izleyebilir ve maliyetleri azaltmaya yardımcı olmak için kullanılabilir. Veriler analiz edildiğinde, ekipmanın onarılması gerekip gerekmediği veya değiştirilmesi gerekip gerekmediği belirlenebilir. Verilere dayanarak bakım yapılması gerekip gerekmediğini belirlemek için bir MES çözümü de kullanılabilir. Örneğin, belirli bir ekipman parçası sorun yaşıyorsa ve onarım maliyetleri yüksekse, MES çözümü verileri izleyebilir ve maliyetleri düşürmek için kullanılabilir.

Otomatik Süreçler: Maliyetlerin Düşmesine Yol Açın

Üreticiler, üretimi optimize etmek için bir MES çözümü tarafından toplanan verileri kullanabilir. Üretim optimize edildiğinde, üreticiler daha az kaynakla daha fazla mal üretebilirler. Üretimoptimizasyonu, bir ürünü üretmek için gereken süreyi azaltarak maliyetleri düşürmeye yardımcı olabilir. Üretim optimize edildiğinde, üreticiler daha hızlı üretebilir, daha kısa sürede daha fazla ürün üretebilir ve fazla mesai ihtiyacını azaltabilir. Bu, daha az çalışanınüretimi idare etmek için donatılacağı ve daha düşük çalışan maliyetlerine neden olacağı anlamına gelir. Üreticiler, üretim programını optimize etmek için MES çözümü tarafından toplanan verileri kullanabilir. Üretim programı optimize edildiğinde, üreticiler malları daha zamanında üretebilirve ürünü zamanında teslim edebilir.

Bir MES çözümü, üreticilerin üretim hakkında veri toplamasına ve bu verileri üretimi iyileştirmek için değişiklikler yapmak için kullanmasına yardımcı olabilir. Doğru uygulandığında, bir MES çözümü üreticilerin verileri izlemesine,üretimi tercih etmesine ve maliyetleri azaltmasına yardımcı olabilir.